Bevolking

65 miljoen glimlachen

Thailand telt circa 65 miljoen inwoners, waarvan er zo'n 13 - 14 miljoen in de hoofdstad Bangkok leven. Ondanks de immense indruk die Bangkok op u zal maken is Thailand weinig verstedelijkt. Hoewel Chiang Mai flink zijn best doet om alle kenmerken van een mega stad te verkrijgen.
thai

Het overgrote deel van de bevolking woont op het platteland en slecht 20% in een van de steden en dan nog voornamelijk in Bangkok en omgeving. De tweede en derde stad, Korat en Chiang Mai tellen elk nog geen 200.000 inwoners. Ruim 80% van de bevolking is van Thaise origine. De grootste etnische groep in Thailand wordt gevormd door (vijf miljoen) Chinezen. Hun assimilatie in de Thaise samenleving is altijd goed verlopen, vanwege de historische handels- en etnische banden. In het zuiden van Thailand wonen ruim een miljoen Maleisiërs, die een Islamitische minderheid vormen. 

De Tsjauw Khauw is een verzamelnaam voor de bergvolken in Thailand. Zij komen oorspronkelijk uit buurlanden als Myanmar, China of Laos en vormen ongeveer 1% van de bevolking. Ze wijken etnisch, qua taal en religie sterk af van de rest van de Thaise bevolking en vormen voor toeristen een grote trekpleister. De Karens vormen met driehonderdduizend de grootste bevolkingsgroep. Alhoewel de bergstammen de nodige variatie verlenen aan de etnische samenstelling van de bevolking, scheppen zij ook de nodige problemen.

De meeste stammen leiden een trekkend bestaan, zonder rekening te houden met de huidige politieke grenzen. Daarnaast zijn bepaalde stammen gewend de opiumplant te verbouwen, waarvan zij zelf ook veelvuldig gebruik maken. Een ander probleem is de manier waarop deze stammen het land verbouwen. Zij branden de begroeiing weg om de grond bouwrijp te maken en dit leidt tot ontbossing van de heuvels met erosie als gevolg.


Om een eind te maken aan deze problemen is de Thaise regering een aantal projecten gestart om medische en sociale hulp te geven en daarnaast de opiumteelt te vervangen door ander handelsgewassen.

Weerbericht

°F | °C
invalid location provided

test

Aanbevolen in Bangkok


Hotel
: AriyasomVilla
AriyasomVillaDeze tot hotel verbouwde villa in Sukhumvit, Bangkok, is kleinschalig en bied luxe en rust in het hectische Bangkok

Restaurant:
Baan Khanitha

baankhanitaDe Thaise keuken van dit bekroonde restaurant in Bangkok is al ruim tien jaar geliefd.