Cultuur

Rijke Thaise cultuur

De Thaise cultuur is beinvloed door het Boeddhisme, maar ook zijn er elementen uit het Hindoeisme in terug te vinden en zoals elk ander land zijn ook de omringende landen van invloed geweest.
cultuur

Het Boeddhisme is in hele het land duidelijk zichtbaar door de vele prachtige tempels die Thailand rijk is en waarvan de meesten meer dan de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Thaise beeldende kunst was van oudsher voornamelijk boeddhistisch. Thaise Boeddha beelden uit verschillende perioden hebben een aantal onderscheidende stijlen. Hedendaagse Thaise kunst combineert vaak traditionele Thaise elementen met moderne technieken.

Literatuur in Thailand is sterk beïnvloed door Indiase hindoeïstische cultuur. De meest opmerkelijke werken van Thaise literatuur zijn een versie van de Ramayana, een Hindoe religieuze epos, genaamd de Ramakien, geschreven in een deel door Kings Rama I en Rama II, en de poëzie van Sunthorn Phu.

Er is geen traditie van gesproken drama in Thailand, die rol  wordt gevuld door de Thaise dans. De dans onderverdeeld in drie categorieën-Khon, lakhon en likay-khon het meest uitgebreide en likay het meest populair. Nang drama, een vorm van schaduw spelen, wordt gevonden in het zuiden.

Weerbericht

°F | °C
invalid location provided

test

Aanbevolen in Bangkok


Hotel
: AriyasomVilla
AriyasomVillaDeze tot hotel verbouwde villa in Sukhumvit, Bangkok, is kleinschalig en bied luxe en rust in het hectische Bangkok

Restaurant:
Baan Khanitha

baankhanitaDe Thaise keuken van dit bekroonde restaurant in Bangkok is al ruim tien jaar geliefd.