Eten

Eten in Thailand

Een vakantie in Thailand betekent ook dat u veel uit eten gaat. De meeste hotels maken smakelijke maaltijden maar die zijn wel vaak aangepast aan de Europese wensen en vaak ook duurder dan in veel restaurants het geval is.
In Thailand kan je zo ongeveer op elke hoek van de straat eten en meestal ook erg lekker bovendien nog vaak heel goedkoop ook.

eten

De Thai hebben andere eetgewoontes dan wij. Men eet er niet met mes en vork, maar u hoeft er ook niet met stokjes te eten. Men eet er met een lepel in de rechterhand en een vork in de linker. Een mes heeft u vrijwel nooit nodig, het vlees is altijd in kleine stukjes gesneden...
Eetstokjes worden alleen voor noedelsoep gebruikt en dan eigenlijk alleen om de noedels mee op de lepel te schuiven.

Ook heeft men niet de volgorde van eten zoals wij gewend zijn met een vooraf, hoofdmaaltijd en een dessert. U krijgt meestal alle gerechten tegelijk, tenzij u duidelijk zegt dat u eerst een voorgerecht wilt eten en daarna het volgende gerecht.
Bij bijna alle gerechten wordt witte rijst geserveerd. Vaak worden meerdere gerechten besteld (en waarom ook niet het kost toch heel weinig) zodat er meerdere gerechten geprobeerd kunnen worden.

Houd er rekening mee dat gerechten afhankelijk van het gebied waar u verblijft kunnen verschillen. Thailand is een nogal groot land waardoor er ook streekgerechten zijn. In het noorden hebben ze een erg lekkere soort "droge worst" die in het zuiden niet te krijgen is. Een curry die u in het zuiden zo lekker vind kan in de Isaan anders smaken, wat dan niet aan een betere of minder goede kok hoeft te liggen.

In Thailand vind je uiteraard ook de betere restaurants, waar je bord mooi opgemaakt wordt en de smaken wat verfijnder zijn, daar zijn de prijzen een stuk hoger maar duurder dan 25 euro per persoon heb ik nooit in een Thais restaurant gegeten. In Bangkok zijn een aantal top restaurants een culinaire liefhebber waardig. In dergelijke restaurants heb ik niet vaak gegeten... de onderstaande restaurants zijn echte top restaurants, prijzen aldaar zijn vergelijkbaar met de toprestaurants in Nederland.

Fuzio: 99/99 Sukhumvit 63 (Ekkamai Road), Mini Cooper Building 6th Floor, North Klongton Wattana, Bangkok. Tel: (00 66) 2711 6999
L'Opera: 53 Soi 39 Sukhumvit Rd., Wattana, Bangkok. Tel: (00 66) 2258 5606
L'Oasi: 343 Sukhumvit Soi 31, Bangkok. Tel: (00 66) 2662 2799
Mezzaluna: 65th floor, State Tower, 1055 Silom Rd, Silom, Bangkok. Tel: (00 66) 2624 9555

Als ik in Thailand ben eet ik altijd wel een keer kreeft en vaak echt grote garnalen. De garnalen daar zijn meestal een stuk groter dan wat wij hier grote garnalen noemen en altijd erg lekker. Maar smaken verschillen...

Het is in Thailand gebruikelijk om een beetje extra fooi te geven aan de bediening. Men verdient in Thailand niet zo heel veel en juist deze mensen kunnen het goed gebruiken. Honderd Baht, ongeveer 2 euro, stelt voor ons niet zoveel voor maar is voor een Thai een leuk bedrag.

Wil je een keer geen Thais eten... geen probleem, tegenwoordig breek je je nek zowat over die verschrikkelijk smakeloze hamburger tenten. Maar ook een pizza of chinees is vrijwel overal wel te krijgen. Met een beetje pech kom je er zelfs braadwursten tegen.

Weerbericht

°F | °C
invalid location provided

test

Aanbevolen in Bangkok


Hotel
: AriyasomVilla
AriyasomVillaDeze tot hotel verbouwde villa in Sukhumvit, Bangkok, is kleinschalig en bied luxe en rust in het hectische Bangkok

Restaurant:
Baan Khanitha

baankhanitaDe Thaise keuken van dit bekroonde restaurant in Bangkok is al ruim tien jaar geliefd.