Feestdagen

Feestdagen in Thailand

Officiele feestdagen

feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
6 april Chakri dag: herinnert de troonsbestijging van Rama I, de grondlegger van de Chakridynastie
13 april Thais Nieuwjaar
5 mei Koningsdag: herdenkt de kroning van koning Bhumipol
11 mei Koninklijke ploegceremonie
12 augustus Verjaardag van de koningin
23 oktober Chualongkorndag: herdenking dood koning Rama V
5 december Verjaardag koning: uitbundige viering in Bangkok
10 december Dag van de constitutie
31 december Oudejaarsdag

Loi Krathong

Loi Krathong is een van de populairste feestdagen van de Thai. Het is het feest wat wordt gevierd aan het einde van de regentijd om de rijstoogst te vieren. Van oorsprong is het een hindoetratditie om de watergod voor de regen te bedanken. Loi Krathong wordt overal in Thailand savonds, nadat de zon onder is gegaan, gevierd met het te water laten van (kratongs) bootjes gemaakt van een bananenblad met daarin een kaars en bloemen. In Sukhotai wordt het bijzonder uitbundig gevierd waar het ook gepaard gaat met een dans, klank en lichtspel, erg mooi om dat een keer mee te maken.

Van alle feesten en festivals in Thailand, en dat zijn er veel, is de Songkran Festival is het meest opvallende, want het op grote schaal wordt gevierd, niet alleen in Thailand, maar ook in Birma, Laos en Cambodja.

Songkran

Songkran is een Sanskriet woord in de Thaise vorm die de toegang van de zon in een teken van de dierenriem betekent. Maar de Songkran in dit specifieke geval is wanneer de zon staat in het teken Ram. De volledige naam is Maha Major Songkran Songkran of om het te onderscheiden van de andere. Maar de mensen noemen het gewoon de Songkran want het is de enige die ze kennen en van belang vinden. Het is hun traditionele Nieuwjaar als ze hun vakantie kunnen genieten zonder economische belemmering. Songkran Muur is een feest op de zonnekalender. Het begint op 13 april en eindigt op de 15e april, maar af en toe in een aantal jaren op de 16e april. Het Songkran is in feite de viering van de lente-equinox vergelijkbaar met die van de Indiase Holi Festival, het Chinese Ching Ming, en de christelijke festival van Pasen. Het begin van de lente als de zon de evenaar gepasseert is nu op de 21e maart.

Songkran wordt geviert met veel water, heel veel water... wat met enthousiasme naar elkaar gegooid wordt. Dikke pret dus...

Weerbericht

°F | °C
invalid location provided

test

Aanbevolen in Bangkok


Hotel
: AriyasomVilla
AriyasomVillaDeze tot hotel verbouwde villa in Sukhumvit, Bangkok, is kleinschalig en bied luxe en rust in het hectische Bangkok

Restaurant:
Baan Khanitha

baankhanitaDe Thaise keuken van dit bekroonde restaurant in Bangkok is al ruim tien jaar geliefd.