Reizen

Het verkeer in Thailand

Thailand beschikt over een goed wegennet en ook wel handig is dat de richting aanwijzerborden tweetalig zijn. Thais en Engelstalig maken het voor ons een beetje te begrijpen. In Thailand rijd het verkeer links zoals u wellicht al weet, maar er zijn nog een paar verschillen. Zo hebben veel verkeerslichten een timer waaraan u kunt zien hoe lang het verkeerslicht nog op groen staat of op rood uiteraard.
tuktuk

Ook opmerkelijk zijn de U-turns... iets wat in ons eigen land een enorme verkeerschaos zou veroorzaken werkt daar prima.
Er is een opening in de vangrails die twee weghelften scheid gemaakt waardoor u kunt keren en in de tegenovergestelde richting uw weg kunt vervolgen. Dit is gedaan omdat het land bijna geen viaducten kent en dat is maar goed ook want er rijden relatief veel pickup auto's rond die soms enkele meters hoog geladen zijn. Tot mijn eigen verbazing blijken er vaak ook nog mensen bovenop te zitten. Dan wil je natuurlijk geen viaduct tegen komen...

Bangkok is een soort van verkeershel... de drukte is enorm. Als je niet de weg kent in Bangkok is het niet aan te raden om zelf aan het verkeer deel te nemen daar, ook nergens voor nodig eigenlijk. Het openbaar vervoer is heel goed en kost heel weinig. Ook een taxi is goedkoop en brengt je zo snel als kan op de plek van bestemming.

In Thailand reizen kan heel gerieflijk met uw chauffeur, maar het is ook goed mogelijk dit op eigen gelegenheid te doen door gebruik te maken van binnenlandse vluchten, de treinen, of de luxe VIP bussen.

Weerbericht

°F | °C
invalid location provided

test

Aanbevolen in Bangkok


Hotel
: AriyasomVilla
AriyasomVillaDeze tot hotel verbouwde villa in Sukhumvit, Bangkok, is kleinschalig en bied luxe en rust in het hectische Bangkok

Restaurant:
Baan Khanitha

baankhanitaDe Thaise keuken van dit bekroonde restaurant in Bangkok is al ruim tien jaar geliefd.