Shoppen

Shoppen in Thailand

Als u gaat shoppen in Thailand en met name in Bangkok kunt u daar bijna een hele vakantie mee bezig zijn zonder in de zelfde winkels te komen. Bangkok heeft een aantal echt grote shopping centers waar u een hele dag door kunt brengen. Uiteraard kunt u er ook eten, vaak zijn er in deze shopping centers verschillende restaurants, Pizza, Mc Donalds, Chinees, Japans en natuurlijk ook Thaifood.
shoppingcenter

In Thailand kunt u heel goedkoop kleding kopen met allerlei dure merken... vaak is dat natuurlijk namaak die u eigenlijk ook niet mag importeren in Nederland. Prop dus niet uw koffer vol met deze kleding... dat kan bij de douane op Schiphol een probleem opleveren.

De Chatuchak Weekend Market
Dit is de grootste markt van Thailand. Het aantal winkeltjes en stalletjes wordt geschat tussen de 10.000 en 15.000 wat natuurlijk heel veel is, maar als je dat afzet tegen het aantal mensen wat daar dagelijks een bezoek aan brengt van 200.000 dan valt het nog wel mee. Druk is het er beslist, houd daar rekening mee. Het is wel de plek voor koopjes...

Chinatown
Goud, juwelen, edelstenen, traditionele chinese medicijnen/ kruiden. Maar ook de plek om seafood (kreeft bijvoorbeeld) te eten. Natuurlijk zijn er ook heel veel Chinese restaurants, die wel wat anders serveren dan Babi Pangan en de andere bij ons voor chinees doorgaande gerechten. Er zijn echt heel veel kleine winkeltjes en kraampjes, ik krijg er altijd het gevoel dat de ene helft van de bevolking wat verkoopt aan de andere helft Chinatown vind je in het gebied rondom Yaowarat road en Charoen Krung road.

Seacon Square
Het nieuwe Seacon Square is Azie’s grootste winkel en entertainment centrum en de 5e grootste in de wereld. Het centrum omvat een half miljoen vierkante meters aan winkels, amusement, bioscopen, eten en drinken en warenhuizen, met maar liefst 400 speciaalzaken. Seacon Square is gelegen aan de Srinakarin Road in Oost Bangkok, 14 kilometer van het vliegveld

Siam Square
Dit is een van de meest intense en de beste winkelgebieden in Thailand en Zuid-Oost Azië,
in Bangkok hét centrum om te shoppen. Je vind hier onder andere  zeven grote airconditioned winkelcentra. Hier vindt u acht verdiepingen tellende Central World Plaza (vroeger beter bekend als World Trade Center). En is er vóór het Central World Plaza elke avond een grote avondmarkt waar goede en goedkope kleding verkocht wordt. Naast de vele winkels zijn er ook talloze straatverkopers, barretjes en bioscopen en uiteraard ook het eten ontbreekt niet. Siam Paragon is één van de zeven winkelcentra. Siam Paragon ligt aan Siam Square, gelegen bij Phloenchit Road en Ratchadamri Road. Nabij de skytrain halte Chidlom.

Silom Road
Het gebied van Patpong Nightmarket waar ook vele van de grote glimmende wolkenkrabbers te vinden zijn. Het grote warenhuis Robinson Silom (hoek van Silom en Rama IV Rds). Te vinden in het gebied tussen de straten Silom en Sathorn, vlakbij het skytrain station Sala Daeng.


Sukhumvit area
Aan Sukhumvit Road en in zijstraten (de vele Sois) zijn veel grote hotels en grote warenhuizen en het winkelcentra (Emporium Shopping Center, Robinson, Central, Ploenchit Center, Landmark, Ambassador).
Tevinden aan de drukke Sukhumvit Road en vlakbij de skytrain halte Nana.

Pratunam
Op zoek naar imitatiemerk kleding dan is Pratunam een goede keuze. Het ligt op de kruising Ratchaprarop and Phetchaburi road. Vlakbij hethoogste gebouw van Bangkok en met de skytrain stap je uit bij halte Ratchatewi.

Khao San Road
Het bekende backpackers gebied. Volop Imitatie merk kleding, souvenirs, handwerk, sieraden, westerse horeca, gekopieerde Cd’s, DVD’s en computer software.
Gelegen in de wijk Banglamphu, nabij Grand Palace en Ratchadamnoeng Klang road.

Panthip Plaza
Een heel winkelcentrum vol computers. De beste plaats om computerbenodigdheden en gekopieerde siftware te kopen! Gelegen bij Prathunam markt, Petchburi Road.

Patpong Nightmarket
Grote toeristen markt met imitatie merk kleding, horloges, souvenirs, schoenen, gekopieerde Cd’s, DVD’s en software. Prijzen zijn hier wat hoger dan elders. Ook veel Beerbars en Gogo bars.
Gelegen tussen Silom en Suriwong road. Elke taxi / tuk tuk chauffeur kent deze markt.

Siam Paragon
Wordt ook de nieuwe parel van Bangkok genoemd. Het is een zeer trendy en luxueus winkelcentrum. Het bevat bijvoorbeeld een aquarium van twee hectare en 14 bioscopen. Hier vind je vooral de bekende merken zoals Gucci etc.

Weerbericht

°F | °C
invalid location provided

test

Aanbevolen in Bangkok


Hotel
: AriyasomVilla
AriyasomVillaDeze tot hotel verbouwde villa in Sukhumvit, Bangkok, is kleinschalig en bied luxe en rust in het hectische Bangkok

Restaurant:
Baan Khanitha

baankhanitaDe Thaise keuken van dit bekroonde restaurant in Bangkok is al ruim tien jaar geliefd.